Hírlevél feliratkozás

Találkozzunk...

Közvetítés az Energia 2.0 Futamról - SZOMBAT

Különleges felvonulással kezdődött a nap, amelynek során egy kis csendet és tiszta levegőt loptunk a benzingőzös főváros zajos útjaira. Az MVM Székházától a Nemzeti Vágta helyszínére, a Hősök teréhez érkeztek az alternatív hajtású járművek, majd az Oktogonnál parkoltak le, ahol bárki megcsodálhatta őket közvetlen közelről.

17.00
Továbbra is lankadatlanul záporoznak a kérdések az innovatív mérnökök felé, az idő múlásával sem akar szűnni a tömeg a járművek körül. Ez a nap viszont hamarosan véget ér, pár óra múlva kezdődik a pályaépítés az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út között. Az Energia 2.0 Futam versenyigazgatója videóüzenettel köszönti honlapunk látogatóit.

15.00
Ragyogó időjárás kíséri a járművek mustrálását. Akadnak kíváncsiskodók és komoly szakértők egyaránt, s az is kiderült, hogy nem árt, ha a csapattagok idegen nyelven is el tudják magyarázni a konstrukciók paramétereit.


A tankolónyílás csak dekoráció.

12.00
Folyamatos az érdeklődés az alkalmi boxutcában, a csapattagok minden apró részletbe beavatják az erre járókat. Még nem késő útnak indulni és személyesen megcsodálni a jövő járműveit - ha nem ma, hát találkozzunk holnap, az Andrássy út egy másik szakaszán, az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út között!

10.30
A csendes, környezetbarát konvoj az Oktogonra tart, ahol egész nap színes (leginkább zöld) programok várnak mindenkit.

10.15
A menet megérkezett a Hősök terére. Képek és videók a felvonulásról.

 

9.30
És elindult a menet, a Szentendrei út "közönsége" próbálja elképzelni, mit is lát most...

9.00
A reggeli órák a felvonulás előtti utolsó teendőkkel teltek, hiszen mindig akad egy kis igazítanivaló a járműveken. A holnapi futam versenyzői felsorakoztak az induláshoz, majd a rendőrségi eligazítás következett. A felvonulást a sajtó panorámabuszon követi, mi isonnan folytatjuk tudósításunkat.